Asphyx (NL)

Eén van de meest woelige en legendarische Europese doom-deathmetal bands werd opgericht in 1987 door Rob Bagchus en Tony Brookhuis. Tijdens de beginjaren wisselde de band wat van samenstelling en nam toch hun eerste langspeler op. Door gedoe met label toestanden kwam deze nog niet op de markt.
Toen Martin Van Drunen in 1991 Pestilence achter zich liet, nam hij bij Asphyx de microfoon en bass voor zijn rekening. Ze tekende bij Century Media Records, namen ‘The Rack’ op maar blijven voorlopig wat in de underground steken, ondanks hun gigantisch sterke live reputatie.Van Drunen hielt het voor bekeken, stak de plas over en vervoegde zich bij een ander bandje: Bolt Thrower.

In 1996 kwam dan toch eindelijk hun ‘debuut’ plaat uit die ze 6 jaar eerder hadden opgenomen.  Plots, no more Asphyx…  Amper een jaartje later stonden ze daar opnieuw onder de naam in Soulburn om in 2000 toch weer onder Asphyx ‘The Wings Of inferno’ op te nemen en het leek wel of ze via dit album in schoonheid wilde eindigen…

bestel nu je tickets

Toen werd het heel stil in het Asphyx-kamp…
Een doodse stilte van wel 7 jaar. Tot in 2007 de band weer samen het podium ging opzoeken bij Party San, inclusief zanger Van Drunen met zijn typische huilende stem voor een éénmalig concert. Dit viel zeer in de smaak van band en publiek.
Ze besloten om Asphyx te reanimeren en nieuw leven in te blazen! De reunie bleek een bijzonder goeie move te zijn. De band bracht met veel succes nog 4 prachtige platen uit, met de nodige tours in volle zalen.

‘Deathhamer’ van 2012 is het laatste album met Bob Bachus op de drums en een fameuze knaller van formaat! Hun laatste wapenfeit ‘Necroceros’ dateert van 2021 en is hun tiende full album. Met dit album stonden ze bijna in alle top 10 lijsten van zowat elke metal journalist als album van dat jaar.

Na meer dan 35 jaar staat Asphyx nog steeds als een (spook) huis. Gezellige horror teksten met een hoek af en humor. Niet enkel in de studio doen ze het uitstekend ook live is het steeds met volle teugen genieten van dit stelletje doorwinterde muzikanten. Wij zijn dan ook enorm trots dat we deze legendarische band in ons eagle-nest mogen ontvangen.

Onlangs kwam er van de hand Steven Willems, hij is redacteur bij Rock Tribune, een mooi boek op de markt over death & extreme metal scene van Nederland genaamd ‘Streams Of Acient wisdom’ (naar een song van Asphyx). Elke death metal fan hoort dit boek in zijn bezit te hebben en is niet zomaar overal te verkrijgen in de boekhandel.

Asphyx dé headliner van Antwerp Metal Fest 2023!

“The human race is doomed and only death is real” FEEST!

Voor fans van: Obituary / Bolt Thrower / Autopsy / Skeletal Remains

Carnation (BE)

Belgische metal trots die het helemaal aan het waarmaken zijn, uitgegroeid tot één van onze beste deathmetal bands van ons land. Met bloed overgoten staan ze heel mooi te blinken op menig groot Europees metal festival. Belgische thrash-, speed- en deathmetal bands à la Evil Invaders, Bütcher, Schizophrenia, Carnation… zijn hot as hell in onze omringende landen en ver daarbuiten. Terecht zeggen wij, het zijn verdorie hardwerkende bands die eigenwijs hun ding doen op een zeer hoog niveau. Het is niet de eerste keer dat Carnation het AMF-podium komt slopen en zal ook niet de laatste keer zijn.

 

bestel nu je tickets

Al met hun eerste full LP was het recht in de bulls-eye, een mokerslag, boenk der op of te wel, een serieuze akketaat op uw voorkomen. In 2020 kwam de opvolger van “Chapel of Abhorrence” eraan en ja hoor, ze deden er nog een schepje boven op met “Where death lies”.

Carnation is een ijzersterke band met een pittige live reputatie dat gepaard gaat met een serieuze aanslag is voor uw nekspieren. Begin alvast te trainen…

Voor fans van: Entombed / Cannibal Corpse / Bloodbath

COFFIN FEEDER (BE)

Een uitzinnig en furieus combo met leden van Aborted, Leng Tch’e en Fleddy Melculy brengen een energieke mix van groove geladen death metal, grind en hardcore. Hoewel alle leden uit België komen, komen ze uit drie verschillende regio’s in België en spreken ze drie verschillende dialecten, zodat de leden in het Engels moeten vergaderen om elkaar te kunnen verstaan.  Als dat niet heavy is, dan weet ik het niet meer.

 

bestel nu je tickets

Voor fans van : 

do or die (BE)

DO OR DIE is een Belgische Hardcore band opgericht in 1999 door Chris Michez (zanger). De band is absoluut een live band die zich op zijn gemak voelt op het podium of het nu een groot Europees festival is, een openingsshow voor internationale bands (Agnostic Front, Hatebreed, Sick Of It All…) of een veel kleinere zaal: de energie is er alsof het hun eerste show ooit was.

Nadat de eerste EP “Tears of Rage” werd uitgebracht in 2000, begon de band onmiddellijk non-stop shows te spelen in de Benelux en Frankrijk. Deze eerste release werd gevolgd in 2001 met het eerste album “Heart Full of Pain” en in 2002 met “The Meaning Of Honor”, beide uitgebracht via I Scream Records. Deze twee platen gaven al blijk van het agressieve en moderne hardcore geluid van DO OR DIE. In 2003 besloot de helft van de band te stoppen om zich te concentreren op hun persoonlijke leven, maar DO OR DIE werd in 2004 nieuw leven ingeblazen met nieuwe leden en speelde shows op het Pressure Fest, Graspop Metal Meeting en Fury Fest.

 

bestel nu je tickets

In 2005 bracht de band hun derde album “Tradition” uit via Alveran Records. Dit jaar begon de samenwerking met M.A.D. Tourbooking die de deur naar Duitsland opende voor de jonge band. Hoewel een gitarist de band verliet na deze release, bleef de band promoten in heel Europa en op bekende festivals als het Dour Festival, Pressure Fest of With Full Force.

Van 2008 tot 2015 bracht DO OR DIE 3 albums uit (“Pray for Them” in 2008, “The Downfall of the Human Race” in 2011 en “Crows” in 2015) en bleef toeren in Europese zalen en op festivals.

In 2017 verlieten alle leden, behalve Chris (oprichter en enig overgebleven lid van de originele line-up uit 1999), de band vanwege een verschil in muzikale richting. Hierna nam Chris nieuwe leden in dienst en speelde alleen nummers van “Heart Full of Pain” en “The Meaning Of Honor” en nieuwe nummers zoals “L’Enfer” of “Maleficus Vindictive”. Deze bezetting duurde niet lang omdat Chris besloot een korte pauze te nemen van DO OR DIE om zich te concentreren op het zijproject BURY YOUR DEMONS gedurende het einde van 2019 en begin 2020.

DO OR DIE wordt begin 2021 opnieuw geboren met een jongere line-up klaar om de band zijn oude glorie terug te geven in de Europese Hardcore scene.

eightball (BE)

Na 24 jaar hebben ze de draad weer opgepakt, ongeveer waar we ze deze achtergelaten hebben. Een stel oude vrienden spelen hun oude nummers (en nieuwe), ter ere van gevallen hardcore broeders. Het gaat allemaal om de passie voor hardcore! Het draait allemaal om de spirit! Het draait allemaal om de vrienden! Dit is hardcore! Dit is Eightball AC 2023!!!!

 

bestel nu je tickets

carnal desecration (BE)

Nieuw vanuit Antwerpen, nou ja, nieuw, t’is te zeggen…

De leden van deze band zijn helemaal geen onbekende in de scene en hebben al heel wat kokende teerputten doorzwommen. Het zijn ex-leden van Battalion, Suhrim, Warbeast Remains & Bütcher. Ze serveren u overheerlijke doodse metalen van de oude school aan uw trommelvliezen en waar Chuck Schuldiner zaliger instant fan van zou geweest zijn. Zeer strakke riffs, een beest van een drummer en een strot waar Satan himself jaloers op is.

 

bestel nu je tickets

Vorig jaar werd hun indrukwekkende debuut plaat ‘Sacrificial Death’ op de mensheid losgelaten en overal ook zeer goed ontvangen maar live is het nog meer de moeite. Sterk staaltje deathmetal van de bovenste plank!

Voor fans van : Death / Morbid Angel / Decapitated

PRIMAL TRUTH (BE)

PRIMAL TRUTH, opgericht in 2020 en afkomstig uit België, is een gewelddadige mix van metal en hardcore. De band combineert kettingzaaggitaren, technische drums en verpletterende zang om een nieuw geluid te creëren dat de grenzen van het genre tot het uiterste verlegt.

 

bestel nu je tickets

SHY, LOW (USA)

Shy, Low zijn ware meesters in het uitmuntende vak van grimmige contrasten en brede dynamiek, van delicate crescendo’s tot de grandioze kracht van een riff… een vak dat aan de basis ligt van elke uitstekende instrumentale rockplaat. Het viertal uit Richmond, Virginia heeft net “Snake Behind The Sun” uitgebracht, een absoluut ongelooflijk en episch album dat bol staat van de creativiteit, groove en werkelijk uitstekende songwriting. Een plaat die ingewikkeld en volwassen is, maar tegelijkertijd heerlijk anthemisch en aanstekelijk.

 

bestel nu je tickets

BEHIND  BARS (BE)

Behind Bars is een zware mix van groovy en thrash metal uitgevoerd op een explosieve en energieke manier.

De band ontstond eind 2015 in België. Tijdens hun reis van 7 jaar stond de band op vele nationale en internationale podia. Van de kleine jeugdclub podia tot massale zoals Wacken Open Air. Supportslots voor Pro Pain, het delen van podia met Madball, Sepultura en parting bills met Judas Priest, Gojira, Ghost, en nog veel meer.

 

bestel nu je tickets

Na een demo en een Ep nam de band in 2019 hun eerste full-album op, Free at Last. Tijdens Covid werd het tweede album geschreven dat begin 2023 zal verschijnen.

Zelfs na 7 jaar zijn ze hongerig naar meer en klaar om elk podium dat hun pad kruist te vernietigen. Zeker de moeite waard om deze jongens te checken maar let op, stilstaan zal geen optie zijn!

Voor fans van : Hatebreed, Pro-Pain, Born From Pain

INVICTUS (BE)

Met nood aan een goede dosis edgemetal riep Kurt, de Limburgse Porcell, in 2018 Pieter, Alex en Jo bij elkaar om Invictus uit de grond te stampen. Op een dikke twee maand boksten ze een set in elkaar voor hun eerste show in oktober, gevolgd door meerdere (internationale) shows. Vanaf dat Timmy erbij kwam op bass werden er nieuwe nummers geschreven en opgenomen.

 

bestel nu je tickets

Eind 2022 brachten ze hun eerste demo ‘Ablaze’ uit. In de lente van 2023 was er de split 12” met xRisalex (Tr). Ondertussen blijft er een gestaag schrijf en opname regime heersen. Iedereen in Invictus heeft een heden/verleden in metal en hardcore bands zoals xDevourx, Allocation, Disinterred, Apocryph, xBurnedx, Fungus Inc., Inclusion, Redemption Denied, xDragnetx, Deathseekers, Rigged… en dat resulteert in een mix van melodische deathmetal met wat snuifjes black erdoor, afgekruid met wat punk en hardcore ethiek.

Voor fans van : Congress, Kickback, Arkangel