sodom (de)

Na Exodus, Destruction, Death Angel, Sepultura en Testament zal Sodom als headliner de wei van Antwerp Metal Fest 2020 doen daveren.

De legendarische thrashmetalband werd opgericht in ‘81 en bracht in ’84 hun eerste EP ‘In the Sign of Evil’ uit.

bestel nu je tickets
 Hun wereldwijde doorbraak kwam er 5 jaar later met het album ‘Agent Orange’. De band bracht door de jaren zo’n 25 LP’s en EP’s uit. Laatste wapenfeit: EP ‘Out Of The Frontline Trench’ (november 2019) werd opgenomen met gewijzigde line-up: drummer Stefan Hüskens (Asphyx) en gitarist Yorck Segatz. 

Na 35 jaar zijn deze veteranen ver van uitgeblust en live getuigt de strakke thrashmetal nog steeds van Deutsche Gründlichkeit.

crisix (sp)

Crisix uit Barcelona staat op het randje van de internationale doorbraak. Ze brachten zinds 2008 vier langspelers uit en vorige zomer speelde de band tal van mega-metalfestivals, waaronder Graspop. Op Resurrectionfest sloot de band zelfs de mainstage af nà Slipknot.

 

bestel nu je tickets

Crisix speelt agressieve, strakke moderne thrash met invloeden uit de punk, deathmetal en metalcore. Maar de riffs? Die zijn zo old-skool als wat.

Voor fans van : Anthrax, D.R.I., Exodus, S.O.D 

LIVING GATE (BE)

Op zondagavond komt de nieuwe Death Metal band Living Gate zijn eerste EP Deathlust voorstellen tijdens een exclusieve show op Antwerp Metal Fest.

 

bestel nu je tickets

Living Gate is een band met leden van Yob, Amenra, Wiegedood en Oathbreaker, die tijdens het touren hun gedeelde passie voor het genre ontdekten. Zelf maken ze de muziek zonder compromissen en staan ze garant voor beukende drums, dreigende riffs en gutterale klanken.

Exclusieve show voor de Benelux!
 
Voor fans van : Morbid Angel, Suffocation, Death, Tomb Mold, Blood Incantation

arkangel (BE)

Arkangel, ofwel de “masters of Hatecore” bestaan ondertussen 22 jaar. 1997 leek het begin te zijn van een lang en onsterfelijk decennium, van totale oorlog tegen iedereen, door middel van muziek en tekst… Met eerste releases zoals MCD “Prayers upon deaf ears” en een full CD “Dead man Walking” was hun naam gezet.

 

bestel nu je tickets

Arkangel heeft aan populariteit gewonnen in Europa, de Verenigde Staten en vele andere landen. Hun Hardcore muziek die ontegensprekelijk beïnvloed is door metal bevat een perfecte mix, maar ook Arkangel’s zanger Baldur heeft een bepalende rol met zijn vocalen die een opperste niveau van brutaliteit bereikten.

Voor fans van : All Out War, Kickback, Ringworm

TOXIC SHOCK (Be)

Toxic Shock is jarig, olé!!! De Antwerpenaren braken het kot af op de eerste twee edities van AMF en zijt maar zeker dat we hun 10-jarig bestaan (= tinnen jubileum!) vollen bak gaan vieren tijdens de AMF editie 2020.

 

bestel nu je tickets

Op 10 jaar speelde de band 2 full albums (waarvan de laatste geproduced door de legendarische Mr. Rasmussen) en een hoop (split) EP’s bijeen en terroriseerden gigantisch veel nationale en internationale podia. Toxic Shock heeft zich een ijzersterke live reputatie en daar doet zanger Wally graag een enorme schep bovenop met zijn podiumcapriolen. De prettig gestoorde jongens zijn dan ook veel gevraagd als support voor grote namen uit het genre: Suicidal Tendencies, Agnostic Front, DRI, Power Trip, Testament, Municipal Waste…

Voor fans van: Municipal Waste, Power Trip, Iron Reagan

Hemelbestormer (Be)

Heel vaak komt het Limburgse Hemelbestormer (met ex leden van Gorath, Serpentcult, Theudo) niet naar Antwerpen, maar áls ze komen davert het glas van het MAS tot de bodem in hometown Diepenbeek.

 

bestel nu je tickets

Op hun doortocht in Merksem zullen ze ook de Fortvesten doen schudden met hun intense doom/sludge. Hemelbestormer neemt je mee in een donkere instrumentale trip en daarmee bestormen ze volgens ons niet enkel de hemel, maar ook ineens de hel, Atlantis en de Bermudadriehoek!

Voor fans van: Ufomammut, Monkey3, Om, Sleep

conan (UK)

Zwaar, Zwaarder, Zwaarst,… Het power trio uit de UK heeft de grenzen van de doom verlegd met hun donderende wall of sound. 

 

bestel nu je tickets

Conan staat gelijk aan laaggestemde gitaren en zware distortion en wordt ook wel eens omschreven als ‘caveman battle doom’…

So bring your battle hammer and lay down your souls, because HAIL CONAN !!!

Voor fans van : Electric Wizard, SunnO))), Neurosis

bleeding gods (nl)

Het Nederlandse Bleeding Gods zag het licht in 2012. Na debuut ‘Shepherd Of Souls’ ontpopten ze zich tot een duistere deathmetalband met thrash- en blackmetalinvloeden.

 

bestel nu je tickets

Mét succes. Ze tekenden bij het gigantische Nuclear Blast-label en schonk de onderwereld zo ‘Dodekathlon’, een conceptalbum over de 12 werken van Hercules.  

Het zal wat vroeger donker worden als Bleeding Gods zaterdag het podium betreedt. Vergeet uw zwartste t-shirt niet! 

Voor fans van: Behemoth, Nile, Dimmu Borgir, Septic Flesh 

SKELETHAL (FR)

Net over de Franse grens op een zucht van Roubaix, schuilt er een old skool deathmetalband die het metaal bespeelt vanuit de oneindige diepten van het Dodenrijk…

 

bestel nu je tickets

Alles doen ze zelf: teksten, muziek, opnames, artwork… zonder enige vorm van compromis. Dit hardwerkend gebroed ontstond in 2012 en bracht zo goed als ieder jaar wel een demo, EP of full album uit.

De band heeft een Antwerpse link: drummer Lorenzo Vissol geeft ook van jetje bij Bütcher en Schizophrenia.

Voor fans van: Entombed, Bolt Thrower, Morbid Angel, Deicide, Obituary

FIRE DOWN BELOW (BE)

Fire Down Below is een jonge band uit Gent. In 2016 brachten ze hun debuut (Viper Vixen Goddess Saint) uit en werden instant vergeleken met bands als Kyuss en Red Fang. Ze omschrijven zichzelf als volgt: “We are amp-hugging, hard-hitting, fuzz-loving, ear-splitting, riff-worshipping rock’n rollers” en dat kunnen we alleen maar beamen.

 

bestel nu je tickets

Ze deden al support voor o.a. Monster Magnet, Fu Manchu en onlangs speelden ze Desertfest in Antwerpen plat. Na het grote woestijnfeest in Trix is het nu tijd voor de groene fortvlakten van Merksem. 

Voor fans van (u raadt het al) Kyuss, Red Fang, Monster Magnet 

stab (BE)

14 Europese tours en zelfs één in de USA, dat resumé kan al tellen voor een Belgische band! Met tal van cd releases op hun palmares staat STAB in 2020 op het AMF podium.

bestel nu je tickets

In 2019 brachten ze hun laatste nieuwe full album Rats//Snakes uit en speelden ze onder andere Groezrock plat.

Ben je into h8000 heavy hardcore, heb je zin in enkele stevige moshpits & sing alongs, dan is deze band een must see!

Voor fans van Lionheart, First blood, Sworn enemy

behind bars (BE)

Behind Bars is een explosieve cocktail van hardcore en thrashmetal. Eind 2015 is deze band begonnen aan hun kruistocht. Die tocht bracht hen o.a. al tot op Wacken Open Air.

 

bestel nu je tickets

Ondertussen is het eerste full-album ‘Free at Last’ ook verschenen en dat bracht hen een support-slot op vóór Pro-Pain. Kortom, een groeiende band op veroveringstocht. Stilstaan is geen optie!!

Voor fans van Hatebreed, Pro-Pain, Throwdown

SPEED QUEEN (BE)

De meeste mensen associëren snelheid en Limburg niet meteen, maar in dit geval is het een match! Speed Queen uit Hamont raast aan hoge vitesse. De band presenteert met veel speelplezier een stevige portie heavy metal op een bedje van speedmetal.

 

bestel nu je tickets

Ze zorgen voor een energieke show en weten het publiek perfect te vermaken. Dames, laat frontman Thomas heel aub, hij moet nog even mee…

Voor fans van WASP, Accept, Anvil, Helloween 

PRIMAL CREATION (BE)

Primal Creation maakte vorig jaar indruk op de AMF-contest maar won net niet. Dat lukte dan weer wel in de Belgische Wacken-battle finale, en terecht! De band brengt pittige hedendaagse thrashmetal met wat streepjes core en death.

 

bestel nu je tickets

De teksten hebben maatschappelijke en politieke inhoud. Zanger Koen spuugt ze over u uit alsof zijn leven ervan af hangt. Kom zeker op tijd, u zal het zich niet beklagen! 

Voor fans van Megadeth, Testament, Exodus